Wednesday, March 21, 2018

Graff Gadient


Graff Gadient (Põhjala / To Ol, Eesti / Taani) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang 46 punkti.

Tootjainfo: "Half beer/half cider. A sour rye gose brewed with spontaneously-fermented cider as mash liqour, Estonian apple juice, and three varieties of thyme. Brewed by Põhjala, To Øl and Christian Gadient, the Chef of BRUS Copenhagen"

Nonüüd mine tagasi ja loe kirjeldust, eksole! Rukki-gose! Õunasiidri ja tüümianiga! Mida-mida?

Väike lihtne pudel, ebamäärane-määrdunud-liivane sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht kaob hetketega ja jäägitult. Õlle ... ummm ... joogi värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Ibidubijee ... kui LAHE! Sool ja tüümian - täiesti olemas mis olemas. Õunasiider ... kah tuntav. Rukist ei oska selles lõhnamöllus eristada, kuid oikurjakui omapärane ja sigalahe ja meeldejääv!

Esmamekk. Soolakas-hapukas, värske kui kuuskendkuus merelainet ja pehmelt mahlane nagu soolatud pirn.

Keskmaitse. Tüümian ma ütlen. Kas neid tüümiane on nüüd kolm või seitse, ei oska vana Gambrinuse tönts keel vahet teha, kuid tüümianisiider tundub praegu maailma parima mõttena!

Lõppmaitse. Rukis mis rukis. Hapukas, leivane, õunane, siidrine, mesine. Leivakalja-siidri kokteil? Miks ka mitte!

Järelmekk. Karge, vaigune, suirane, laevane, merene, tormine, loksuv ja lainetav. 

Midavärki KUI-KUI-KUI sigakägune. Eksole, need poisid lihtsalt võtavad kätte ja segavad asju ja siis ütlevad et nii peabki olema. Aga vaadake mu kallid ... nii sünnibki uus ilus ilm. Selline kus pargipinke paigutatakse katustele ja asfalt tehakse pehmelt vetruv, et oleks hea keset sõiduteed piknikku pidada. Kosmiliselt sigalahe! SEEEEE kraam väärib mingi lollimõtte-medalit, aga seda kõige paremas mõttes. Nüüd saab taas selgeks, et miks ikkagi Põhjala seni veel Eesti parima koja tiitli hoiab. Seni. Veel :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment