Friday, March 23, 2018

Hello, Jerry


Hello, Jerry (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo: "A juicy American IPA with lime and coconut."

Väike lihtne pudel, silt vaid veidi erinev Hello Newman omast, millega sugulus tundub olevat kaugelt rohkemat kui vaid visuaal. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga heledapoolne kuldne. 

Oi. See aroom on VÕIMAS! Kookose pehmus - olemas. Laimi mõrkjas-hapukus - OLEMAS, VÄGAPALJU OLEMAS! Kokku meenutab see kõik aga sidrunheina või isegi sidrunväändikku!

Esmamekk on keskmisest kriipsu kergema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... no sidrunväändik koos kafiirlaimi ja eukalüptiga! Selline mõrkjas-vaigune-hapukas-õline-vürtsikas-soe ... ohhhhhh ... seda maitset on PALJUUUU! Mõne kergema pidamisega koerlooma võtaks see laimi-kuu poole ulguma küll.

Lõppmaitse. No kui kirjas oleks "kafiirlaim", siis noogutaks ja kiidaks takka, et just täpselt nii see maitsema peabki. Kookospiimases Tom Kha supis näiteks! Jeerum, see ongi Tom Kha ju! Aju asub nüüd agaralt siis maitsepilti joonistama krevette ja seenekesi ... mida siin mõistagi pole, aga mis sa selle lolli ajuga ikka peale hakkad nüüd enam!

Järelmekk. Maitsete ristsõna. Esimene täht on A. Nagu Anderson ja Aasia köök. Aga mitte nagu Õ. nagu õlu ja ja õudigav. Igav pole see joont mitte karvavõrdki. PÕNEV! Selle sõna kõikse paremas mõttes põnev!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga MEGATASANDI rüübe! Oi see jook on hull ja meeldiv ja eriline ja kogemuslik ja üleüldse. Aasia köögi sõpradele A.B.S.O.L.U.U.T.S.E.L.T ja tungivalt soovitavalt kohustuslik!!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment