Friday, March 9, 2018

Royal Oat Stout


Royal Oat Stout (Liberty, Uus-Meremaa) pdl 0,33 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tooajinfo: "NEVER BEING ONE TO NEED ENCOURAGEMENT, WE HAVE SOWN OUR ROYAL OATS DEEP INSIDE THIS HEARTY STOUT. AT FIRST ITS TOASTY, CHOCOLATEY AROMA DANCES AROUND YOUR SENSES, EVOKING THOUGHTS OF A MAJESTIC MOCHA. "

Väike lihtne pudel, efektne hõbedane-mustal sidikujundus. Kuldpruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vägagi kaua, jättes taandudes kauni vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - Tema Kõrgeausus Must!

Aroom on juba kaugelt tume, täidlane, kõrvetatud iiriskommi sarnane. Lähemalt nuuskides see iiriseline moment küll kaob, kuid selle asemele tulevad röstpähklid ja veidi jahused kaneeliküpsised. 

Esmamekk on raske ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse võtab korraks üles hapukama noodi, kuid suunab selle kenasti kreemlikööri sisse, saades seguks midagi täidlast ja samas mahlast. Lõppmaitse om mõrkjas-hapukas, tugevalt röstine, kohviliköörine ja kõrvetatud halvaa taoline ... ma küll ei tea, missugune see võiks olla, aga mis siis, eks ole :) 

Järelmekk muutub juba õite heaks, kreegilikööriga immutatud ja mõrušokolaadi sisse kastetud kuivatatud ploomide sarnaseks. Selliseid ploome võiks alati olla mõni tagavaraks, et juhul kui meel mõruks läheb, paned samamõru ploomikese keelele ja kõik on lill ja tšill.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Röstisema otsa suurepärane imp-stout, millega küll panetununumaid maitsejahtijaid ei üllata, kuid heakskiitva ümina teenib ära igatahes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment