Monday, March 5, 2018

Pilootpruul "Saison 2"


Pilootpruul "Saison 2" (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, nisu, Munich. Humalad: Amarillo, Citra. Must pipar, mooniseemned. Pärm: M-29
IBU 18"

Päris põnev saab olema võrrelda, kuidas on täpselt sama retseptiga, lihtsalt teise pärmiga tehtud versioon. Saison-1 kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Erkvalge vaht täidab 5/6 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on saisonile omaselt magusakas ja õrnalt vürtsikas, vähese hapuka fooniga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse jääb magusa mõttes üsna samale pulgale, lisandub parasjagu karamellist mõrkjust ja ka asjakohast vürtsikat sädet. Lõppmaitse ... vaata nüüd me juba räägime ... vürtsikas ja magus, puuviljane ja mõrkjas, hapukas ja õhuline. Järelmekk muutub aga tuhmiks ning veidi õliseks - ilmselt astuvad mängu mooniseemned, ehkki maitsest neid ära tunda ei oska.

Keskmisest kriips kergema kehaga, ülemäära karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Selle koja teine katse teha saisoni pilooti on kõvasti parem kui esimene, kuid tuunimist väärib seegi. Esiteks oleks vaja tiba juurde saada hapukat nooti, andmaks mahlasust. Teiseks - kui mainite mooniseemneid (mis võib olla väga hea mõte) - siis pange siiski niipalju, et oleks arusaadav vähemalt lõhnaski.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment