Monday, March 5, 2018

Pilootpruul "Rukki IPA"


Pilootpruul "Rukki IPA" (Pihtla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, hele rukis, CaraMunich, CaraPils, suitsulinnased. Humalad: Amarillo, columbus, Hersbrucker, Simcoe. Pärm: US-05
IBU 51"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldoranž. Aroom on küll meeldivalt magusakas ja ehk isegi IPA'lik, kuid ei rukist ega väidetavalt lisatud suitsulinnast ei taju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tuleb suitsune noot päris selgelt esile, segunedes vähese hapuka põhjaga. Lõppmaitses hapukus tugevneb, kui nüüd fantaasia mängu panna, siis võiks seda oletamisi ka hapukaks nimetada. Järelmekk omandab aga täista meeldiva karamellise ning isegi veidi mesise-hapuka taseme, mis hakkab juba IPA'de keelt kõnelema.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Hea taseme rüübe. Väikese suitsuse puudutusega enam-vähem rahuldav IPA, kuid millel puuduvad munad ja selgroog. Paid Pihtla poisid - ja tegelikult teised väiketegijad ka - olge julgemad! Teha lihtsalt õlut pole piisav, et end üha ärahellitatumal eesti väiketootjate turul meelde jätta. Hinnaga te ei suuda lüüa nii ehk naa oma mahtude tõttu, seega pange hullu! Tehke selliseid õllesid, millest teineteisele lugusid räägitakse. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment