Wednesday, March 28, 2018

Suits

Suits (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 %vol. Liigimääratlus: suitsuõlu

Tootjainfo: "Nii nagu juba ammustel aegadel, kui sitked eestlased sündisid ja kasvasid suitsusaunades, oli neil ikka hais man. Niisamuti on sellesinasel Eesti Vabariigi 100.aastal pruulitud õllel korralik suitsumekk ligi ja tammine tugevus sees.
Kibedus: 42"

Väike matsakas pudel, sini-must-valge sildikujundus. Tumekollane pöidlapaksune vahukiht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - tuhmilt pruunikas-punane. Aroom ... no suitsuvorst ju! :)

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magusalt suitsune. Keskmaitse muutub sametiseks, suitsuselt sumedaks ja hapukaks. Lõppmaitse magusakas-leivane pehmus ja suitsune hapukus moodustavad talumajaliku oivalise segu, koduse ja turvalise.

Järelmekk püsib suisa odraveiniliku kleepjusega ja suitsuse mälestusena kaua ja vaikselt ning liikumatult nagu üks sauna-Ants õhtusel saunauksel, vaadates unistaval pilgul tähistaevasse ning popsutades oma kasepahast tehtud rohmakat piipu, nii et hõõguv kuma toob kahinal esile jämeda nina ning tihedad kulmud, jättes väikesed kavalad silmad sügavalt varju.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe. Suitsuõllede pesakonnas pole ta ehk kuigi silmatorkav, ammugi mitte ülevõlli-meeldejääv, kuid siiski ütlemata nauditav tegelane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment