Sunday, March 4, 2018

Pinefruit IPA


Pinefruit IPA (Nurme, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "IPA brewed with grapefruit and spruce tips and hopped with Mosaic and Simcoe."

Väike lihtne pudel, uduselt sõnajalane sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt kaua, jättes taandumise järel ka kena vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on värske, metsane ja õrna seebise nüansiga. Kuuseokkad muutuvad aja jooksul üha selgemaks, greip vaob õrnalt mahlaseks mõrkjuseks, seebine algus haihtub ja alles jääb väga meeldiv värske kuusevaik. 

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, kuusevõrsed asuvad mõnusalt domineerima. Lõppmaitse kogub kehakust ja mõrkjust, samblane ja metsane rõskevõitu tonaalsus mähkub meeltele. Järelmekis särab kuusene roheline vürtsikus kaua ja mõnusalt, viies meeled metsa ja pannes tunnustavalt pead noogutama.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kuusevõrse-IPA-sid on on nüüd juba päris mitmeid proovitud, mõnus ampsakas on ka see, kuigi ehk mitte kõige ergum esindaja sest metsanurgast. Aga peotäis mustikaid tahaks siia kõrvale küll põske pista.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment