Friday, March 23, 2018

England Pale Ale

England Pale Ale (randVEraaŽ, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas.

Sama nimega 6,3% versiooni kirjeldust näeb siit. Ning ühtlasi noomin taaaaaskord sellise fantaasialageduse eest - nimetada õllesid liiginimega ... no kas saab juhmimalt käituda? Pange kasvõi mingi krüpteeritud sümbolite jada või mida iganes muud nimeks ning siis selle alla liigimääratlus.

Tootjainfo: "Linnased: Ex. Pale Ale, Munich, Melanoid, Wheat. Humalad: Centennial, Mandarina Bavaria. Pärm Nottingham Ale Lallemend
IBU 69"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kollaka varjundiga vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-kuldne. Aroom on lihtsalt ja veidi tolmuselt linnaseline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, linnaseline ... selline algvirde sarnane ausalt öeldes, et nagu lihtsalt linnaseleotis. Lõppmaitse ilmub veidi elustavat vürtsikat sädet, ehkki see upub tuhmi sepiku sisse. Järelmekk on magus, karamelline ja veidi lihtsat kõrvetatud suhkrut meenutav.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud lameda paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga lihtne ja kuidagi odavalt maitsev rüübe. Kuskohas see 69 IBU tase end peitis, ei oska öelda. Kui oli eesmärgiks matkida lihtsamaid inglise pubi-bittereid, siis oleks kangus pidanus olema kraad-kaks madalam. Praegusel kujul aga ... no halb ta pole, aga igav küll.
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Tegelikkus on teine. Liiginimi on jäetud fassaadile kuid toote nimi on vasakul sildi servas ja nüüd siis selge, sealt ei oska teda keegi leida. Pean liigi ja tootenime kohad vahetusse panema 😀 Aga tänud hinnangute eest ja peagi saab midagi uut jälle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no sel juhul vabandan liigse pahandamise eest :)

      Delete