Tuesday, March 6, 2018

Kolmekas


Kolmekas (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "BRU-1, AU35, EKUANOT"

Väike granaatjas pudel, sildil pruulikoja eksperimentaalseeriale omane tuukripea. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti ja jätab klaasiseintele taandudes tiheda vahupitsi. Õlle värvus - uduselt tuhmkollane. 

Aroom on VÄGA meeldivalt mahlane, apelsinimahla, punaste viinamarjade kestade, meloni, litšimarjade ... oi kõikvõimalike troopiliste mõnuduste ja mahlasuste liit-tulemus. Valge greibi koore sisekülg loomulikult sinna juurde!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mahlaselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ... mahlanäkk lööb sabaga pritsmeid ja allikale komberdanud puuvilja-saatür kuukab loppis hõbekarikast sulnist mõrkjat nestet. 

Lõppmaitse - noh võibolla ehk kergelt õblaka kehaga - kuid see-eest kergejalgne apelsiniõieline haldjatar sosistab midagi sellist näkitari kõrva, et see viskub tagurpidisaltosse ja mulistab tükk aega mahalaselt mulksudes naerda. Järelmekk pladistab madalamas mahlamere sopikeses veidi hägusemat hõljumit üles, kattes keelepära vähese, kuid oi-üldse-kohe-mitte-häiriva mudrukihikesega. 

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga. mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Vaata see on nüüd üks sedasorti hägu-IPA, nagu ta olema peab, pearõhuga sisul, mitte vormil - maitsval mahlasusel, mitte mudrusel läbipaistmatusel. Oi seda võtaks kohe mitu-mitu klaasitäit ja tunneks ikka igast lonksust rõõmu. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment