Tuesday, March 6, 2018

Pale Ale

Pale Ale (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: vesi, odralinnased, maid, nisulinnased, humal, pärm"

Väike lihtne pudel, diskolik-retrolik sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroom on mõrkjas-magusakas ja kergelt karamelline.

Esmamekk on keskmisest veidi tihkema kehaga ja mõrkja-magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, võttes mängu veel ka hapukamaid-mahlasemaid noote. Lõppmaitses muutub juba tugevamalt mõrkjaks, astudes kaarega üle hariliku "pale ale" (mida RB ei tunne) ja isegi "APA" (milleks RB on selle joogi määranud). Kanarbikune, tuhmivõitu mõrkjus mängib veidi sooja vaiguse tooniga. Järelmekk toob lisaks rahuliku-pehme vürtsika õhetuse ja muutub ühe tummisemaks, jäädes lõpuks keelepärale mitte värske-karge mahlasusega, vaid pigem raskepärase puiduse "american strong ale" laadse jäljena.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga küsimusi tekitav, kuid siiski Väga hea taseme rüübe. Küsimus 1- mis on selle joogi IBU? 2 - mis rolli peaks siin mängima mais, kui pole tegu kerge cerveza'ga, kus maisil oleks lootust olla äratuntav. 3 - kas kangus on ikka 5,6%vol ... suutunde järgi ütleks midagi võimsamat.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment