Sunday, November 1, 2015

Aafrika

Aafrika (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Liigimääratlus: amber ale

Tootjainfo: "Aafrika on magus ning karamelline amber eil. Aroomis ning maitses valitsevad puuviljased ning tsitruselised toonid. Õlle värvus on insprireeritud päikeseloojangu taeva värvist Aafrikas."

Väike lihtne pudel, sildil loojang savannis. Kreemikat karva sõrmepaksune vaht on hõre ja mitte kuigi pikalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt merevaigune. Aroom - peale esmase liigse süsihappegaasi lahtumist tulevad esile magusad, karamellised ja puuviljased toonid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on linnaseline, tihkepoolne, veidi pärmine ja biskviitjas. Lõppmaitse magusakas-hapukas olek meenutab kuivatatud virsikuid. Järelmekk toob tasakaaluks sisse õige pisut mõrkjat ja puidust elementi, kuid üldine mälestus jääb karameljas ja maitsetihe.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Väga meeldiv rüübe. Pisut ehk liiga magusa poole tasakaalust väljas, aga mõnusalt maitsetiinne klaasike mee-tšilli-marinaadis kanatiivakeste juurde.
----------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Nüüdseks (2018) on seda õlut veidi tuunitud. Alkoholi on pudelisse löödud 5,7% ja tundub kuidagi juba üle karboniseeritud olevat. Kiheleb kangesti keelel. Etikett on ka uue kujunduse saanud.

    ReplyDelete