Wednesday, November 25, 2015

Kochi Porter


Kochi Porter (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri määratlus on metsas, sest eripruul porteri juurest suunab ta Kochi Talveporteri juurde: "imperial porter", kangus 8 %vol ja hinnang 37 punkti.

Tootjainfo: "Mustjaspruun, tiheda kreemja vahuga porter, mille pisut suitsuses puuviljalises aroomis annavd toone erinevad linnaseid.
Maitselt kergelt veinilaadne, pehme kuid samas täidlane ja soojendavalt alkohoolne.
Domineerib magus linnaseline- karamelline maitsebukett, millele annavad mõrkja järelmaitse röstitud linnased, humalad ja filtreerimata õllele omaselt pärm.
See õlu pole mõeldud niivõrd jänu kustutamiseks kulistamiseks kui sõõmude kaupa maitse ja aroomi nautimiseks.
Lisaks erinevate tugevamate liharoogade kõrvale sobib see õlu väga hästi ka ka erinevate puuviljade ja kookide ning kohvi kõrvale nautimiseks.
Koostisained:
Vesi, heledad odralinnased, värvilinnased, röstitud linnased, suitsutatud linnased, humalad, õllepärm"

Muuseas, Gambrinus kiidab tooja infolehte - midagi sarnast võiks olla ka muudel väiketegijatel!

Väike lihtne pudel, tumelillal foonil kuldne kiri. Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - tumepunase helgiga mustjas. 

Aroom on vasturääkiv. Esmalt lööb ninna midagi kummalist ... mullased kartulid ja porgandid rõskevõitu keldris? Seejärel aga rõskus taanudb ning esile tuleb hoopiks viljakuivati. Kuiv ja tolmune teravili. Ja siis ka juba asjakohasemat šokolaadi. Oehhh. Kirjuvõitu sai see pilt. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse hapukas kohvisus  seguneb kõrvetatud leivaga. Lõppmaitse mõrkjas leivane põhi saab juurde lagritsa spetsiifilist magusust. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, kakao ja biskviidi segune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga vastuoluline rüübe. Ilmselgelt peaks olema tegu balti porteriga, kuid selle jaoks on ülemäära mõrkjust ja vähe kreemisust. Aga noh, paha pole ta kah mitte ... kui esmane lõhnaehmatus kõrvale jätta. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment