Monday, November 16, 2015

Präänikuvesi


Präänikuvesi (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: spiced speciality ale

Tootjainfo: "Präänikuvesi on vürtsikas külma õhtu jook, mille tegemisel on kasutatud kaneelikoort, vaniljekaunu, ingverit ja kibedat apelsinikoort.
Keha annavad Pale, Crystal, Special B, Chocolate ja Wheat linnased ning pruun suhkur. Humala mõruduse annab Topaz
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sini-valge talvine sildikujundus on kena, kuid õlle nime väljalugemine nõuab pisut pingutust. Kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist, olles kauakestev ja veidi ka klaasiseinele haakuv. Õlle värvus - kirkalt punane. 

Aroom. Oisajummelküll. Niiiii nunnu! Piparkook. Suus sulavalt pehme piparkook ... või isegi piparkoogipräänik :) Oehhh. Oleks härdam tegelane, poetaks pisara või vähemalt nuuskaks nina selle peale. Aga Gambrinus läheb edasi :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-vürtsikas. Keskmaitse toob taskust välja peotäie piparkooke, mis on segamini läinud karamellikestega ja mandariinikoortega ... aga no see pakkumine tuleb kogu hingest! Lõppmaitse päkapikuke määrib keelel laiali apelsinitsukaadi, pikkides sinna vahele nelgiterakesi ja joonistades ingveriglasuuriga südamekesi. Järelmekk lööb aasta otsa nurgas seisnud kortsmoonikule hääled sisse ja Püha Öö veidi kääksuv variant loob toaseintele jõuluvana ja põhjapõtrade varje.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kui siia veel keha juurde panna, saaks juba veelgi kõrgema hinnnangu, kuid nummi rüübe igatahes! Piparkooki, andke mulle piparkooki!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment