Wednesday, November 18, 2015

Hole in Smoke

Hole in Smoke (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: suitsuõlu

Tootjainfo: "Hole in Smoke on tugevalt suitsune tume ale tüüpi õlu.
Õlle tegemiseks on kasutatud Munichi, Vienna, Crystal, Chocolate, Cafe ja pöögiga suitsutatud linnaseid. Lisatud ka tumedat Belgia kommisuhkrut. Mõruduse annavad Magnum ja Saaz humalad.
Pärmiks Mangrove Jacks UK Dark Ale
IBU 40"

Väike lihtne pudel, mustvalge keerdus sildikujundus. Sõrmeoaksune kreemikat karva vahukiht on üsna tubli püsija. Õlle värvus - tuhmilt mustjaspunane. Aroomis domineerib mõistagi suits, kuid selle all on tunda meeldiv karamelline tihkus.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb laviinina kohale suitsune tümakas olek, mis meenutab suitsus kuivatatud ploome ja pirne (kas neid ka suitsutatakse tegelikult?) Lõppmaitse maheneb mõõdukalt suitsutatud karameljaks magusaks pehmuseks ... miskipärast püsivad silme ees pool-nätskeks kuivanud pirniviilud. Järelmekk on hapukas-magusakas, mõnusalt keelenurki kudistav ja pikalt keelepärasse väikest suitsust jälge jättev.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-suitsuse-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Überrüübe! Väga mõnusas maitsetaskaalus ja mitte ülemäära suitsune ... sihuke muhe ja kodune. Suitsutatud juustu võtaks kena viilaka siia juurde.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment