Wednesday, November 18, 2015

Knight Ryeder


Knight Ryeder (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", koondhinnet veel pole.
Tõsi küll, tootja määratlus on "rye ale"

Tootjainfo: "Humalane hele õlu rukkilinnastega. Laagerdunud tammelaastudel."

Väike lihtne pudel, kräbuline sildikujundus. Sentimeetrine kollakas vahukiht taandub kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt sädelevpunane. Aroom on karameljas, kergelt vürtsikas, väheste leivaste ja rosinaste nootidega. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse on mõnusalt mänguline - alguses mõrkjalt leivakooriku taoline, siis aga pehmelt ja tammiselt magusakas. Lõppmaitse muutub jällegi ja seda ootamatult mahlasesse suunda, mängides kreegiveini ja kohvikaramelli nüanssidega. Järelmeki karameljas põhi saab kaetud vürtsikate sädemetega, pannes keelepära naksuvalt õhetama.

Keskmise kehaga, veidi vähevõitu karboniseerunud kuid see-eest siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Mõnusalt mänguline, mitmekihiline ja maitseküllane. Rukkiõlle kohta üllatavalt hea maitsetasakaal, leivane olek ei kao humalate varju ja ka mitte vastupidi. Rukkitaigna korvikesed munavõide ja vürtsikiluga sobik imehästi siia juurde.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment