Tuesday, November 17, 2015

Saisöön

Saisöön (Ehte, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Munich, nisu, hapendatu. Lisandid: koriander, apelsinikoor, must pipar. Pärm: Belle Saison. Humalad: Topaz.
IBU: 35"

Lihtne väike pudel, punane omapärase lõikega silt on asusalt öeldes kehvalt loetav. Valge hõredapoolne vaht täidab üle poole klaasist ning on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom on marumõnus, kuldne, kommine, vürtsikas, koriandri ja apelsini segune ... mahlane ja kutsuv justkui pruntis musisuu :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse on sätendavalt vürtsikas, kilkavalt elurõõmus ja mänguline kui verinoor piiga, kes veel ei lase aimata et ta teab oma väest :) Lõppmaitse ... oi see on juba küpsem, kohe siuke kopsakam maadam sätendavas lavakostüümis ... veidi liiga pingul korsetis ja ülespuhvitud soengus, kuid väärikas ja mõrkjas-vürtsikalt mõjus. Järelmekis seguneb hapukas-mõrkjas saisoon kui prantsuse šansoon ja vürtsikas magusus nagu sädelev bariton operetiklassikast ... see on otse taevalik bukett! Või oli see nüüd ikka duett!?

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe. See õlu vääriks määratlus "imperial saison" ja vajab KINDLASTI järele ja uuesti tegemist. Vaimustav digestiiv enne hõrku õhtusööki.
--------------
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment