Monday, November 2, 2015

Särtsakas sisalik

Särtsakas sisalik (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Särtsakas sisalik on valmistatud IPA retsepti järgi. Võrreldes antud õlle eelkäijaga on seekord suurendatud humalate koguseid ning kasutatud uusi humalaid: Magnum, Centennial ning Ahtanum. Intensiivne aroom ning mõrkjas maitse sovivad ideaalseltkuumal suvepäeval värskendamiseks.
IBU 72"

Eelkäija all peeti ilmselt silmas seda.

Väike lihtne pudel, sildil sisalik. Kollakat karva vaht täidab 2/3 klaasist ning on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt tumekuldne. Aroom on väga puuviljane, magus ja mahlane, meenutades melonit ja viinamarju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse pöörab end mõrkjuse poole kummuli, siputab veidi esikoibi ja nurrub nagu hiigelsuur apelsinikarva kõuts, kes norib hellitusi. Lõppmaitse viskab sisse aprikoosipovidlo ja virsikunapsi noote, soojendades su hinge ja maksa. Järelmekk on mõõõõnusalt vürtsikas-magusakas, meenutades paremaid belgia heledaid eile, millele veel ka eba-belgialikult sülega humalaid sisse visatud.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Puuviljasemat tõugu IPA'de hea stiilinäidis ... ehkki pruulmeister viskas ilmselt villast, soovitades sihandse rüüpega end kuumal suvepäeval kosutada ... siis võib see päev küll kiirelt õhtusse jõuda :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment