Friday, November 20, 2015

Winter Gorilla


Winter Gorilla (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "baltic porter", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "The winter is coming! If you don’t feel like making snow angels in slush, you can always sit right there and enjoy this amazing Porter. Can you feel it? Winter Gorilla is already warming you from inside!
For a optimal experience, take beer out from the fridge 20 min before serving (12-15° C).
Ingr. water, barley malt, rye malt, hops, coffee and yeast.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil gorilla kohvikruusi ja lumepallidega. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht on keskmiselt püsiv, kuid kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt tume mustjaspunane. Aroomis domineerib kohvi, sellele sekundeerib lusikatäis šokolaadikreemi ja tilgake vaniljekastet.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse ujutab su keele üle külma koorekohviga ... või lausa kohvijäätisega ... sellise pehme ja nunnu maitsega, mis paneb tahtmatult naeratama. Lõppmaitses tuleb esile kohvi hapukam nägu ... koos puiduse, tummise ja mõrkja proofiliga. Järelmekk on õrnalt vürtsikalt, hapukas-mõrkjas, vanilje ja šokolaadi trähmukestega ning lonksukese kakaolikööriga.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Überhea rüübe. Sama tootja Kohvigorilla pehmem versioon, segades kokku balti porteri pehme kreemikuse ja vaniljekohvi. Päris dessertõlu ta nüüd pole, aga kamina või küünlavalguse kõrvale täiesti iseseisvalt oivaline nähtus.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment