Sunday, November 8, 2015

Alatu Laim

Alatu Laim (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: vürts-eil?

Tootjainfo: "Kafiirlaimi lehtedega maitsestatud eil
Humalad: Aramis, Walmea, Galaxy. Kuivhumaldatud Citra humalaga. Linnased: Pilsner, Pale ale, Vienna, Cara Ruby, ja rukkilinnas. Pärm: Safale US-05"

Väike lihtne pudel, kollakas-rohekas sellele pruulmeistrile omane sildikujundus. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ning jätkab pudelist väljaronimist ka siis kui juba pudel pooltühi. Õlle värvus - vähese hõljumiga tumedapoolne kollane.

Aroom paneb naeratama. Kafiirlaimi ... või siis kahvrilaim, kuidas keegi nimetab ... on niiiii klaarilt omapärase lõhnaga! Kõikvõimalikud aasia supid ja marinaadid tulevad vaimusilma ette ... eelkõige Tom-Yum supp :)

Esmamemkk on keskmise kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse mõjub vürtsikalt ja mahlaselt, sidrunheina, laimi ... noh ja mõistagi kahvrilaimi enda moodi. Lõppmaitse meenutab loorberilehti, aromaateid vürtsiterakesi ja kõrvitsamarinaadi. Järelmaitse on vürtsikas-magusakas, väga-väga-väga kosutav ja värskendav.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kahvrilaimi kasutamine õlles on üsna uus idee, kuid Gambrinuse keelele on see viimase kuu aja jooksul kolmas kord sattuda. Soovitan julgelt järele proovida ka teistel pruulmeistritel, võib-olla ehk väiksemas koguses, kuid see hapukasvürtsikas värskus on midagi, mis võiks otse jumalikult mõndagi IPA't täiendada.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment