Monday, November 9, 2015

Coffee Express

Coffee Express (Vaksali, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: stout

Tootjainfo:: "Linnased: Baer, Pale ale, Pilsner, Chocolate, Crystal,. Humalad: Summit, Nugget. Pärm: Safbrew S33. Lisandid: kohv, suhkur."

Väike lihtne pudel, mille sildil tormab kohvipruun aururong. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid olles üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane.

Aroom on fantastiliselt mõnusalt ja ehedealt kohvine. Justkui röstiks ise kohvi ja jahvataks seda ... selline ere ja erk. Hommikul nuusutaks seda virgutuseks mõnuga :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub tunduvalt magusamaks ja toob kohale ka esimese Suure Kohvikruusi, millesse on ka tilgake kohvilikööri sisse kallatud. Keskmaitse on kreemisem, tihkem ja mustade kuivatatud ploomide tooniga. Järelmekis võistlevad kuivatatud kirsid, ploomid ja kohvikreem ... üsna luksuslik kraam, kas teate!

Keskmise kehaga, üsna tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga mõnus ja ehedalt kohvine kraam, mida võik rahulikult ka dessertõllena pakkuda koos kuivatatud puuviljadega ja magusa põdrajuustuga.

--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment