Wednesday, November 4, 2015

Must lammas


Must lammas (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Liigimääratlus: brown ale.

Tootjainfo: "Must lammas on tagasihoidlik, pehme ja teistest veidi erinev. Oma tumeda katte all on peidus kübeke värskust, mis muudab ta teistest omataolistest erilisemaks.
Õlle valmistamisel on kasutatud tüüpilis Brown eilile omaseid linnseid ning Ameerikaliku värskuse annavad Centennial ja Cascade humalad"

Väike lihtne pudel, hallil sildil must lammas :) Pruunakas vaht täidab pool klaasi, olles küll hõre, kuid üsna kaua püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom meenutab röstitud leiba ja kohvipuru.

Esmamekk on kerge ja hapukas. Keskmaitse lisab tubli annuse magusat ning kohvisust. Lõppmaitse on magusakas-hapukas ja meenutab kohvikaramelliseid lutsukomme. Järelmekk on pehme ja leebe, leivavahtu ja rosinaid meenutav .... kuskil taga aga õhetab ka meeldiv vürtsikusevine.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga väga meeldiv rüüpeke. Pruuni eili nime all pakutakse mõnikord täielikku jura, kuid see konkreetne klasitäis ühendab paganama priimal moel kerguse ja maitsekülluse. Röstleiba munavõiga soovitaks siia juurde.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment