Tuesday, November 17, 2015

Ajukraan


Ajukraan (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "speciality grain", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Juniper branch rye ale
Contains: Water, barley malt, rye malt, hops, yeast, sugar"

Väike lihtne pudel, sildil kappavad hobused ... kuidas need hobused rukki ja kadakaga haakuvad? Poolsentimeetrine vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt soe punakasoranž. Aroomis on toored rohelised kadakamarjad ... ja mädarõigas???

Esmamekk on keskmise kehaga ja krõbisevalt mõrkjas. Keskmaitse ... hmmm ... kiiiiiks ... kuskil jookseb midagi kokku. Misasi see siis nüüd on? Vaik ... kurgimarinaadine vaik? Lõppmaitses pääseb selle kadakapuma alt välja ka karameljast linnast ... kuigi ta on kuidagi ära hirmutatud. Järelmekis seguneb hapukas-magusakas rukkileib, kadakamarjaad, vürtsikas-mõrkjas vaik ... ja noh tuleb öelda et see lõpp on nüüd ka midagi suhteliselt normaalset peale kogu ebanormaalset sissejuhatust :)

Keskmise kehaga, väga nõrgalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-veider-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Friigikas! Toores kadakas on omandanud mingi kummalise oma elu ... meelde tuleb wasabi ja kurgimarinaad :) Aga peale esimese ehmatuse möödumist on tulemus siiski täitsa ... eeerm ... huvitav :) Ahjuseaprae või süldi kõrvale võiks päääris asjakohane klaasike olla :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment