Monday, November 16, 2015

Veteran


Veteran (Wassalemma / Kolonel, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Ühispruul Koloneli pruulikojaga
Koostis: allikavesi, linnased, pärm, pruun roosuhkur, humalad (Chinook, Amarillo, Willamette), kuivhumaldatud Amarilloga."

Pai pruulmeister, kui teed IPA't või miks mitte ka humalasemat stouti vms, pane ikka IBU näit kah peale.

Väike lihtne pudel, huvitavalt minimalistlik must-valge sildikujundus. Kergelt kollakas vaht täidab üle poole klaasi, olles päris kenasti püsiv. Õlle vvärvus - kirkalt oranžika varjundiga punane. Aroom on meeldivalt karamelliselt magus-hapukas. samas mahlane ja kergelt leivane.

Esmamekk on keskmisest kröömike kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mahlane, karameljas, ahjuõuna ja leivakoorukese segune. Lõppmaitse muutub veidi tummisemaks, puidune ... ei lausa tammetõrude taoline mõrkjus koputab tõsise näoga keelepärale. Järelmekk on mõrkjas-hapukas ja kergelt vürtsikas, kergelt kurgulage parkiv ja väga kosutav.

Keskmisest kribuke kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA-VÄGA heal tasemel rüübe. Mõnus keelekõditaja ja hingekosutaja, paras ette võtta peale esmase janu kustutamist millegi kergemaga. Piri-piriga täidetud suured rohelised oliivid oleks super-ampsuke siia juurde!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment