Monday, November 2, 2015

Mexican Cake Imperial Stout


Mexican Cake Imperial Stout (Westbrook, USA) pdl 0,66 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Happy birthday to us! To celebrate our first year as a brewery we brewed a serious imperial stout and aged it on cocoa nibs, vanilla beans, cinnamon sticks, and fresh habanero peppers. This is the first offering in our annual Anniversary series. Here’s to many more!"

Lihtne kopsakas pudel, mustal sildil valged kirjad ja tükike kooki :)

Misasi siit pudelist klaasi voolab? Mõrvmust vedelik! Alguses tekib selleni must! MUST! must vaht, mis seejärel tumepruuniks redutseerub. Õlle värvuse kohta ootab infot ainult täielik võhik ja nendega ma täna ei räägi! 

Aroom. Need ameeriklased on hullud. Neil peavad olema kõikse suuremad autod ja rasvasemad burgerid ja isasemad lõhnad peavd neil kah olema! Šiiva nimel. Täiuseni viidud magusa, mõrkja, hapuka ja vürtsika vahekord. Pähkline ja röstine, kreemikas ja imeilus. 

Esmamekk on raske. No kohe ikka on raske küll. Aga mitte nüüd päris selline asfalt, mis su keele tömbiks lööb, pigem sihuke šokolaadikreemine substants. Aga ... uhhh ... selle olluse sees elab tšilli! Keeleotsa lüüakse sisse vürtshambad ja neid hoitakse kinni massiivsete kintsulihastega. Miks kintsu? Ära küsi.

Keskmaitse. Juustukookgi õrn kreemikus ja šokolaadilikööri magus täidlus tulevad mööda su keelt lonikdes ülespoole, mõlemal võrksukis jalgade otsas tšillistilettod. Iga sammuke on kui torge su südamesse ja meeldetuletus elu sihukeste külgede kohta, millest viisakas seltskonnas valju häälega ei räägita. 

Lõppmaitse. See jumal on küll lätlane, kes selle mehhiklase välja mõtles. Ja oleks ta raisk siis ainult mõelnud, aga tegi teoks kah veel! Jumalal oli säändsete jaoks vist mingi eraldi paradiisiaia filiaal. Läti-Mehhiko loomelinnakuke, kus jumal mängis eriti  jaburate loomakestega, saades sellest omamoodi lohutust. Sest vaata nende nö normaalsete inimeste hulgas on pruulmeistreid, kes polegi nagu inimesed. Pigem tšillikreemi armastajad. 

Järelmekk. Tume tulekahi vaniljelaos. Kakaokreemiga seda kustutada? No miks ka mitte. Eriti veel kui kohvikutäis rummikooke ka sisse pilduda ja siis pähklivõiste näppudega tšillikauna mööda keel laiaks litsuda.

Teate mis minge te kõik. Ja sii kui kohale jõuate, minge veel edasi. Mina igatahes ei tea. Mida või kuidas. Sest kokkuvõtet ma ei kirjuta. EBA-LIBA-JUBE-PARALLEELNE rüübe! Ei noh, krrrrrreemine impeerial stout küll, aga TŠILLI-kreemine! JämeJumal Lacplesis ja Acan teid võtku!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment