Tuesday, November 17, 2015

Imperial Stout with Chili and Dark Plums

Imperial Stout with Chili and Dark Plums (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9% vol. Liigimääratlus: imperial stout.

Tootjainfo ... no pole rohkem kui pealkiri

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht purskub pudelist, täidab 2/3 klaasist, jättes vajudes klaasiseintele suisa tükikesi. Õlle värvus - mõistagi õudmust.

Aroomis on tunda tšilli karget kaja ja ploomide veidi suitsust magusust.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga (ainult!), magusakas-mahlane ja vürtsikas. Keskmaitses tuleb tšilli juba rohkem esile, lüües keele võbelema, kuid rõhutades omamoodi mõnusalt mahlast ploomikompotti. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, kuid see röstine ja õrnalt suitsune taust on pigem šokolaadine kui kirbe. Järelmaitse krõbistab kurgus juba üsna kenasti tšillikaunakestega, kuigi magus ploomine külg toob kohe ka mõnusat leevendust.

Keskmisest raskema kehaga, ülekarboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Kui karboniseering oleks paigas, ütleks ehk kiitvamaltki, kuid tšilli ja ploomide kasutamine teineteise tasakaalustajana on hea mõte. Siia sobiks samas kenasti ka tamme ümarus ... kuid pa praegusel kujul on tegu mõnusa maitseturgutajaga peale rammusat praadi. Tükike tumedat šokolaadi sobiks oivaliselt hästi siia juurde.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment