Wednesday, November 25, 2015

Vuorineuvos


Vuorineuvos (Ruosniemen, Soome) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 90 punkti!

Tootjainfo: "Vuorineuvos Imperial Stout (9,5 %) is pitch black and well balanced with a good amount of Columbus hops. Have one with a dessert!"

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnus-töömees õlleklaasiga. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasis, on kauakestev ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - õrna punase helgiga must. Mõrkjas-magusakas aroom on sügav ja kergelt puuviljane, meenutades kuivatatud papaiat ja ploome.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse .... hmmm ... Gambrinuse silme ette tuleb mustade ploomide veinitarretis ... kas säändset asja keegi päriselt ka teeb? Lõppmaitse rullib ennast pikalt ja laisalt lahti nagu armastusväärne ja sellest väga hästi teadlik kassiroju ... riiiingutab ja haigutab, teades et kõik külalised hakkavad teda nüüd kohe imetlema ja paremate paladega poputama. Kreeka pähklite keedist olete saanud? Novat, kui need pähklid oleks enne röstitud, siis oleks täpselt see! Järelmekk on tümakas ja toekas kui hülgekütt, kes peale pikka jahipäeva hülgeoda nurka paneb ja midagi südant ja keha soendavat nõuab.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Tihke ja vägev, põhjamaine tümikas, mille vägi on küll peidus (üheksat-ja-poolt-kraadi küll ei tunne!) kuid mõjub juba oma kohalolekuga. Siia juurde peab sööma käntsaka tumedas õlles mooritud liha, et vägilasega mõndagi aega sammu pidada,
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment