Sunday, November 29, 2015

Göse with Citrus Peel and Cucumber

Göse with Citrus Peel and Cucumber (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5 %vol. Liigimääratlus: gose

Tootjainfot pole.

Väike lihtne pudel, tehniline ja infovaene silt. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, olles mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kergel valkja varjundiga helekollane. 

Aroom. Oi see on vahva :) Hapukas sidrun ja karge kurk. Mõrkjas ja värske. Soolakas ja kirgas. Värskuse ja õhetava rõõsa palge kehastus. Kurgi-sidruni salat ... kõlab ju hästi, eks ole? :)

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga, aga see pole oluline. MIHUKE VÄRSKUS!!! Hapu-mõrkjas, kergelt soolane ja päikesetõusuna kaunis!

Keskmaitse toob esile huvitava magusaka tooni, mida seostaks pigem Kellukese limonaadiga kui gozega ... kuid see sobib siia juurde oivaliselt. Lõppmaitse ... issver-sussver ... see õlu on lollakalt hea! Noh kas ta nüüd just õlu on, aga lollakas igatahes. Ja hea kah! Midagi totaalselt erinevat tavalisest ;)

Järelmekk kumab kurgulaes kui tõusva päikese virguvad kiired, ujutades kõik üle silmi kissitama paneva siraga. Ohsapoiss, no on ikka kummalisi jooke siin ilmas olemas. Koriandri kuuseokkalik vaigusus ja sidruni hapukus koos keelt kõditava vürtsikusega panevad su kas läkastama või naeratama. Või siis mõlemat korraga.

Keskmisest suts kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, HAPU-mõrkjas-hapukas-soolakas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga FENOMENAALNE FRIIGIKAS selle sõna kõikse paremas mõttes. Kehastunud värskus, varahommikuselt kirgas koidutaevas ja kurgisalat ühes sõõmus :)
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment