Sunday, November 22, 2015

Little Creatures

Little Creatures (Nimeta, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: coffe/chocolate stout.

Tootjainfo: "Scc Stout on on pruulitud erinevate linnaste segust, õlle maitse teevad eriliseks pruulimise käigus õllesse lisatud tume šokolaad ja naturaalne kohv."

Väike lihtne pude, mustvalge sildikujundus on pärit tummfimide ajastust. Sentimeetrine tumekollakas vaht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane.

Aroom on rõõmsalt magusakas, kirkalt kohvine ja sumedalt šokolaadine. Sellist segu sooviks tunda unisel hommikul, et päriselt ärgata.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse on kohvine ... nojah, lihtsalt kohvine. Lõppmaitse toob juurde ka piimašokolaadi, aga kummaline hapukas gaseeritud kaljane taust paneb veidi imestama. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, kokakoolalik ja samas siiski meeldivalt karastav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-vürtsika buketiga vastuoluline, ent siiski vägagi hea rüüpeke. Väga mõnus lõhn tõotaks justkui midagi tugevat ... kuid maitse on kentsakalt leebe. Kiituseks - alkohol on väga põhjalikult ära peidetud.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment