Friday, November 20, 2015

Kadaka Must IPA

Kadaka Must (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfot pole :(

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Hallikas vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kaua. Õle värvus - kirkalt tume-tumepunane.

Aroom on päris mõnusalt põnev. Magusakas-mõrkjas, kergelt suitsune, puidune ja vaigune. Leeklambiga üle tõmmatud kadakapuust ehteasjake, mis on immutatud mesilasvahaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse ... mmm .... nämma! Magusakas-mõrkjas, kalja ja kõrvetetud odrakaraski taoline, veidi vürtsikas ja mahlane. Lõppmaitse - kohvikreem, piimašokolaad, röstitud leib ja pähklid, sutsuke kaneeli ja imetilluke kribake ingverit. Järelmekk segab kogu selle sahvritäie maitseid kokku ning toob kõrvalt sisse juba veidi kirbemat vaigust tsurinat ... kuid see mõjub väga harmoonilisena kõige eelneva taustal.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mahlase paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Oivalises tasakaalus, ehk IPA jaoks isegi liiga  sume, kuid mahlane ja vürtsikas, janu ja isu tekitav klaasitäis! Äädikased ja soolakad punase peedi krõpsud sobiks imetabaselt siia juurde.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment