Sunday, November 15, 2015

Rukki Kuningas


Rukki Kuningas (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Old Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rukki Kuningas on pruulitud eesti rukkilinnase, ameerika ja uus-meremaa humalatega, kääritatud briti eilipärmiga ning on pudelis järelvalminud vähemalt 100 päeva."

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnusmehike krooniga ja ... mis see hüljes siin teeb? :) Sentimeetrine kreemikat karva vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt sügav punakaspruun.

Aroom on magusakas-hapukas, leivane, linnaseline ja kaljataoline. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse ... vau, see ON mõnus ... esmalt mõrkjas-magusalt leivane, siis tugevalt pähkline ja kreemikas. Lõppmaitse muutub soojaks ja tihkeks, meenutades suisa üsna korralikult humaldatud maltoosat ehk linnasesiirupit :) Järelmekis tuleb mängu kohvi, lisaks röstitud teraleib, kamabatoonike ja piimašokolaad. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametja paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Rukkiõllede tippklass, väga heas maitsetasakaalus, jõuline ja tummine - kõik see, mida ühelt pikalt laagerdiselt ootadki. Päris põnev oleks seda tegelast umbes aasta pärast uuesti külastada!
----------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Kiiremas korras lähen Saku Selverisse ja ostan jäägi ära :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lihtsalt nii huvi pärast - mis on selle õlle hind Selverites?

      Delete