Sunday, May 16, 2021

Ätses

Ätses (Muhu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kuldblond magusavõitu õlu, milles õige pisike mõru apelsini mekk ja kerge banaani aroom."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord veidi lillelisem. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja muutub küll hõredaks, kuid püsib päris kenasti. Aroom on hapukas-magusakas, karamelline ja puuviljane, täiesti belgia klassika.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitses libiseb keelele apelsinikoore mõrkjus koos karamellise magusaga. Lõppmaitse - jätkub apelsinikoore ülemvõim, kuid sinna juurde lisandub ka veidi laimilikku hapukat nooti koos üsna tugeva belgiapärase pärmise jäljega. Järelmekk - mõrkjas-magusakas ja veidike kirbe/vängevõitu nagu odavama otsa belglastele omane. 

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Algus lubab täiesti kenat belglast, kuid lõpp muutub vängeks, nagu oleks liiga palju apelsinikoori liiga kauaks õlle sisse unustatud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment