Wednesday, May 12, 2021

Hof Podis Õlu Blackcurrant BA

Hof Podis Õlu Blackcurrant BA (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untapped ütleb "Sour - Other" ja hinnang 3,69

Tootjainfo: "Hof Podis Õlu is Imperial Sour Ale barrel aged in Pootsi Winery blackcurrant wine barrel.
Hazy orange coloured beer with small white nicely lasting head.
Room is filled with smooth fruity sweet blackcurrant aromas when opening bottle. Rich oaky and blackcurrant leaf aromas come in nose when pouring out.
First taste is rather dry and woody, but middle taste is more juicy and blackcurrant winey. Aftertaste is long and winey slightly tannic."

Väike lihtne pudel, sildil vahapitsati jäljend. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - veidi uduselt kuldne. 

Aroom - peamine toon on siin tamm. Selle kuiva vaniljese puiduse ümaruse taga on värskelt murtud mustsõstraoksad, värske kompost selle põõsa all ning magusad täisküpsed marjad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning mõrkjas, tanniinine ja marjane. Keskmaitse - oooo - see on ju see väävline-raskepärane hapusus, mida lambicu-sõbrad niiväga hindavad! Lõppmaitse on metalline, raskepärane, põski ja kõrvu õhetama löövalt C-vitamiinine, jõuline ja sisemust soojendav ... aga samas üldse mitte alkoholiselt torkiv, vaid ainult ja võimsalt soojendav! Järelmekk - mõrkjas-hapu, tammine, tanniinine, keeltparkiv, jõuline, animaalne ja täiesti sobiv mingi šamaanirituaali läbiviimiseks :)

ÜLEvõllikas! Väga jõuline ja muljetavaldav, sobilik ainult üsna pühendunud hapuõlle-sõpradele, tavaõlle otsijatel tekitab judinaid, värinaid ja soovi s****ti öelda :D
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment