Wednesday, May 19, 2021

Duvel 6,66

Duvel 6,66 (Duvel, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,66%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Blonde" ja 3,59 punkti

Tootjainfo: "Brewed for the 150th anniversary of the brewery with 6 hops. The sunny, warm yellow design of the bottles already suggests it. This Duvel is mild, expressive and deliciously drinkable. No fewer than 6 different hop varieties are used for Duvel 6,66%: just like the classic Duvel, it’s based on the noble and exclusive hop varieties Saaz and Styrian Golding. The flavour is then balanced by adding four expertly selected hop varieties to the mix, which also involves the dry-hopping technique."

Väike matsakas pudel, Duvel'i tunnus-silt kollasel foonil. Valge vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - belgia klassika: hele kommisuhkur, kuivatatud heledad puuviljad ja veidike vürtsikat elevust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja kuivemaks. Lõppmaitse ajal jõuab kohale stiilile kohustuslik vürtsikas surin ja veidi mõrkjam humalane foon kui üldiselt sellel stiilil kombeks. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, karamelline ja õrna aniisise servaga vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Duvel üritab oma seeriat rikastada, mis on kiiduväärt. Kas see aga midagi Duveli tuntud headusele midagi juurde annab ... noh ma ei tea.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment