Saturday, May 15, 2021

Õuna cyser

Õuna cyser (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,4 %.
Tootjainfo: "Õuna Cyser" :)

Keskmist kasvu pudel, kääniskork ja kena kaheosaline sildikujundus. Vahtu on null. Joogi värvus - kirkalt helekuldne. Aroomi osas on toimunud mingi kummaline nihestus - mõdu enda intensiivne toon on vaid õrna vinena tunda, selle kõrval on sama õrnukeselt veidi käärivate õunte lõhna ja pisike tilgake atsetooni, mid on keegi toa teises nurgas maha pillanud.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas, rõhuga sõnal magus. Keskmaitse muutub tublisti mõrkjamaks, metalliseks, marineeritud metsõunte taoliseks. Lõppmaitses hakkab avalduma alkohol ja seda lausa veidi kõrvetaval-torkival moel. Järelmekk on agressiivne, veidi läkastama ajav, metalne, oksüdeerunud ja veidi käärima läinud õunamahla taoline ning üsna tulimagus, ehkki õnneks on ka mõrkjamat osakest seda tasakaalustamas.

Raskepoolse kehaga, 0-karboga ja kuiva paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-magus-hapukas-magus-mõrkja buketiga nii ja naa rüübe. Liiga kange, liiga agressiivne, liiga metalline ... ilmselt pole konkreetne õunasort/mahl selle mõduga kuigi head kontakti saavutanud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment