Tuesday, May 18, 2021

Gunnar

Gunnar (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,4 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "džinnitünnis laagerdunud, kadakamarjade ja meega valmistatud IPL"

Keskmist kasvu purk, üsna arusaamatu süngevõitu sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist, püsib mõõdukalt ja haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom üllatab oma mõduliku oleku, vürtsika-hapuka mesise ja veidi puiduse lõhnapildiga.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse jätkab mõduliku üllatusega, mida saab muidugi seletada nii mee kui kadakamarjaga, kuid ikkagi pole sellist kombot õllest varem tundnud. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, mee, kibuvitsa, lagritsa ja kanarbiku tajuhäiretega. Järelmekk - hapukas-vürtsikas, magusa ja mõrkja buketiga, üllatavalt intensiivne ja jätkuvalt õlle suhtes meeldivalt vildaka maitsepildiga.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme üllataja! Mõnes mõttes võik lausa öelda "friigikas", sest see maitsepilt, mis klaasist vastu vaatab, on üsna ootamatu. Mesi ja kdakamarjad kokku annavad üllatavalt mõdu/braggoti laadse suutunnetuse, mis võivad selliste stiilidega mitte kokku puutunud inimese panna turtsuma. Ainuke küsimus - mis mõtet oli seda õlut tutvustada (ilmselgelt üle-ekspluateeritud) džinnivaadiga - kadakamarjad ja džinn on ju nii kattuvad mõisted, et neid eristada oleks üsna võimatu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment