Thursday, June 27, 2024

Ettaler - Kloster Dunkel

Kloster Dunkel (Ettaler, Saksamaa) pdl 0,33l. alc 5,0 %vol. Rateberi liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 64 punkti. Untappd liigimääratlus: "Lager - Munich Dunkel" ja hinnang 3,67 punkti.

Tootjainfo: "A dark beer, light and sweet and full bodied, highly fermented, very malty aroma. The slight Hpfennote rounds out the flavor and gives this drink a monastery special character. A beer in the good old custom of the monastery."

Väike lihtne pudel stiilselt vanamoeline kujundus. Pruunakas vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt pähklipunane. Aroom on leebelt karamelline ja hapukalt leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas ning kergelt röstine. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, röstleivane ja -pähkline. Lõppmaitse muutub samm-sammult intensiivsemaks ning täidab suu tugeva karamelli ja pihlakate kooslusega. Järelmekk pehmeneb ja karamelliseerub, muutub magusamas ... aga lõpus huvitavalt kuivapoolseks ja keeletaganurki mõrkja röstiga karestavaks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Oivalise maitsetasakaaluga ning maitseintensiivsuse mõttes mõnestki bock-tüüpi tegelasest atsakam!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment