Saturday, June 1, 2024

Tanker - Insouciant

Insouciant (Tanker, Eesti) prk 0,375 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited" ja hinnang 3,71 punkti.

Tootjainfo: "Red wine barrel aged mixed fermentation fruited sour ale.
Aged 8 months on 300kg of Aronia(chokeberries)"

Keskmist kasvu pudel, fooliumkaelus ja kujundus, mis meenutab pigem musta sõstart. Punakaspruun pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mudruselt tuhmpunane. Aroom on eemalt marjamagus, lähenedes asendab selle pigem viinamarjaäädikas, aga milles leidub ohtralt rosinaid.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapu, tikrine ja sõstrane. Keskmaitse muutub kuivemaks ja hapumaks, mängides taaskord punase viinamarja äärikaga. Lõppmaitse muutub huvitavalt kahetiseks - ühest kergelt magusat balsamicot, teisalt aga kuiva ja kergelt parkivat arooniaveini. Järelmekk - äädikas, mineraalne, vaskne, kuiv, mahlane, värskendav, keelenäsakesi ja silmi ning kõrvu puhastav, superjook kui on vaja saada korraga lahti nii janust kui väsimusest.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu-happelise buketiga ÜBERTASEME rüübe. Kui hapu ja kuiv ja mahlane ja äädikane on vähegi meeltmööda kombinatsioon, siis see kraam on lihtsalt ideaalne. Palava suvepäeva lõpuks leidis vana Gambrinus sellest ülimat kosutust!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment