Friday, June 28, 2024

Loode - V2

V2 (Loode, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,3 %vol

Tootainfo: "American IPA"

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, minimalistlik, kuid mõneti stiilne kujundus (kuigi disainerid plahvataks erinevate fontide küllusest :) ) Kreemika varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõneti. Õlle värvus - krege uduvinega ja punaka varjundiga kuldne. Aroom on mõnusalt ja värskelt murune, humalane, karge, kanarbikune ja samas ka mõõdukalt karamelline, foonil olev nõrk pärmisus ei riku üldpilti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, veidi greibine, veidi tikrine. Lõppmaitse muutub kuivemaks, rauaseks, kuivatatud maasikate ja külmavõetud pihlakate seostega. Järelmekk astub sammu veel kuivemas, rabaveesemas suunas, tuues taas mängu lõhnast tuttava kanarbiku ja kergelt kirbusesse libiseva raudrohu.

Keskmise kehaga, vähese karboga ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Stiilitabamise punktid - päris kõrged, AIPA ootused on 90% ulatuses täidetud, kuigi humalahammustus oleks võinud kõvasti jõulisem olla (st kuivhumaldamise tase kõrgem). Pisut lame suutunnetus rikkus üldpilti, kuid kuna tegu oli pudelisse ümber villitud, mitte pudelis karboniseerunud/järelküpsenud kraamiga, siis selles kontekstis on karbo kadu paratamatu.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment