Saturday, June 8, 2024

St. Peter's - India Pale Ale

India Pale Ale (St Peters). pdl 0,5 l. alc 5,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - English" ja hinnang 31 punkti. Untappd liigimääratlus: "IPA - English" ja hinnang 3,24 punkti

Tootjainfo: ""India Pale Ale has a golden to copper colour with a medium maltiness and body." Ingredients: Suffolk-grown First Gold hops and Suffolk malt"

Viimati kohtusin selle tegelasega 11 aastat tagasi, seega nüüd tuleb võrdlus.

Pudel endiselt lapik ja reljeefkirjega, kuid sildikujundus on muutunud linnulikuks. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne merevaik. Aroom - nii nagu ka toona, karamelline, võine ja murune.

Maitsepilt vaimustavalt sama - rammus, rohmakas, hillitsetud mõruga, kuid meeldiva vürtsika õhetusega. Veidi vaigune, suti mesine, nõksa greibine. Tõsi küll, vürtsikas pool on tugevam kui toona sai kirjeldatud, kuid seda meeldivam see üldpilt saab.

Kokkuvõte siiralt rahulolev - 11 aasta pole muutnud kuigiõrd minu maitsemeeli, kuid muutnud mind tunduvalt avatumaks maitsete taustsüsteemi mõttes. Kui toona pidasin (olles vaimustunud uue laine äge-IPA'dest) seda õlu suhteliselt tagasihoidlikult, siis nüüd ma ütlen, et tegu on ÜBERtaseme joogiga omas kontekstis. Vanakooli IPA, millest on maitseküllasust ja sügavust rohkem kui 5,5 kraadist ootaks - puhas ja veatu klassika
---
saadaval kampaaniahinnaga
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment