Thursday, June 6, 2024

Pühaste - Gymnastic Flies

Gymnastic Flies (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - American" ja hinnang 3,82 punkti

Tootjainfo: "A West Coast IPA brewed with Simcoe, Chinook, Chinook CGX and Nelson Sauvin Hops"

Väike purk, sildil spordikärbes :) Valge aht täidab alla poole klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom meenutab kampolit, vietnami salvi ja vanaproua ravimikappi, milles on ka lahtine kausitäis mentoolikomme.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja greibine. Lõppmaitse - mõru-magusakas, greibiseemneõline, jällegi tuleb mängu mingi üld-medimenkatoosne/haiglalik keeletunnetus. Järelmekk - metalne, veriapelsini ja sidruni-klaaskommi segune, millesse tilgub piparmündist jahedust, ehkki mitte münti ennast.

Kesmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõru-magusakas-hapuka buketiga Huvitavalt nihkes rüübe. Kui öeldaks, et see on IPL, siis oleks palju rohkem nõus kui IPA'ga ... aga igatahes ta eristub enamikest muudest sama koja humalasematest õlledest ning see väike intriig on ju mõnusalt kõneväärt!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment