Monday, June 10, 2024

Pühaste - Mocha Buzz

Mocha Buzz (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other " ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Brown Ale - Other" ja hinnang 3,81 punkti

Tootjainfo: "A brown ale brewed with Ethiopia Bette Buna coffee, cocoa, vanilla and tonka beans."

Väike purk, hõljuv-naiselik kujundus. Kollakas-pruunakas vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib mõneti. Õlle värvus - kirkalt ja kaunilt ning sügavalt pruunakas-punane. Aroom - mõnus-huvitav segu kohvist, karamellist, tubakast, tubakatuhast ja mandlitest.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, intensiivne ja keeleotsa rüspeldav. Keskmaitse muutub kreemikaks, kohvikreemiseks, pähklivõi ja kohvikaramelli seguseks. Lõppmaitse võtab mõruma, tubaka-kesksema suuna, mis kenasti tasakaalustab seni liigset magusust. Järelmekis sugeneb korraks midagi hapukamat, metalsemat, isegi lagritsat meenutavat, mis võimendab kohvit ... aga ühtlasi kummalisel kombel ka magusat.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrjas-magus-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga Leebe friigikas. "Brown ale" on üks veider loom, omamoodi tühinimetaja, nii et stiili mõttes mingeid pretensioone olla ei saa. Aga vaata need lisandid kokku annavad veidi liiga magusa ja veidi liiga tubakase kombinatsiooni. Ühest küljest - see jääb meelde, mis on hea. Teisalt aga - kas teist klaasi tahaks???
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment