Thursday, June 20, 2024

Nöösker - Algus

Algus (Nöösker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 15,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Mead - Traditional" ja hinnang 3,77 punkti

Tootjainfo: "Traditsiooniline mõdu metsataimede ja kanarbikumeest
Metsataimede ja kanarbiku mesi on need, mis annavad sellele traditsioonilisele mõdule oma ainulaadse iseloomu, ühendades ürgse kaasaegsega. See on väljendus pärimusest, tähistades rännaku algust, mis on ajatu nagu mõdu ise."

Keskmist kasvu pudel, roosal sildil tunnusloom ja kanarbikuoksad. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt kollane.

Aroom.Puhas selge mesi. Mesi ja alkohol. Meevaha. Mõdu. Käärinud mee spetsiifiline lõhn, võibolla veidi liiga toores, aga ikkagi meeldiv.

Esmamekk - raske, viskoosne. Alkoholine. Magus ja kleepuv liköörine alkohol.

Keskmaitse - käärinud mesi, torkiv, kange, jõuline ja veidi rohmakas.

Lõppmaitse. Mesi hakkab asenduma meevahaga ... ja tõepoolest nüüd tuleb ka kanarbiku mõrkjat eeterlikkust.

Järelmekk - kuiv, kange, alkoholine. Meevein, mitte mõdu? Keelepära parkiv, veidi metalne, vase ja pronksi segune. Kuivatatud antonovkad mee ja valge rummiga.

Friigikas. Toorekas. Ei ole joogikas. Hoopis piiskhaaval limpsimiseks mõeldud kraam. Veidi liialt teravalt alkoholine, ilmselt veel vähemalt pool aastat, kui mitte rohkem laageramist vajav. Aga alguse värk, küllap meistrid veel õpivad :)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment