Thursday, June 13, 2024

Viljandi vaadimees - Mats

Mats (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Altbier - Traditional" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Ükspäev pani Vaadimees kardulaid
Mulla sisse - mitte väga sügavale
Oli see vast päev ...
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, puidupruun kujundus. Kollakas-pruunakas vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega punakaspruun. Aroom ... eee .... äääää ... kama? Kamakäkke olete kunagi söönud?

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-õrnröstine. Kekmaitse - hernes, röstitu hernes ja praetud kamakäkk. Lõppmaitse - röstitud leib, magusakas, veidi mesilasvaha. Lõppmaitse - korraga saabub väga korralik suirane mõrkjus ning päris kenalt särisev õhetus, mis viib maitsepildi kenamasse ja konkreetsemasse raamistikku.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Ilmselt vist võibolla esimene Eestis ametlikult turule tulnud altbier stiili esindaja ... miska ei saa mitte kuidagi keegi joriseda, et "ei taba stiili" :) Kui võtta skaalal meeldib-eimeeldi, siis esiteks on ta kõneväärne, omanäolne, huvitav ... ja siis lisaks ikkagi veel ka pigem hea, ehkki kohekindlasti saavad paljud selle kohta halbu sõnu ütlema, sest ta on nii teistsugune!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment