Friday, April 10, 2015

Axe Rocks


Axe Rocks (Buxton, UK) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 95 punkti!!

Tootjainfo: "A brewery blend of Axe Edge and Black Rocks"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussildil humalakäbid. Kergelt kreemikat karva vaht täidab pool klaasi, olles tugevalt püsiv ja mõningal määral ka klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt kaunilt kastanpunane. 

Aroomis on humalaid lausa topelt-IPA jagu, siin seguneb troopikat ja kodust lauta, mangot ja märga loomakarva, noori kastemärgi kuuski ja kuivakskõrbenud kanarbikku.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse paneb keele kergelt lainetama, see humalalaadung koos puuviljakoormaga on mõõõõnusalt hunnitu, kuid mitte veel maitsenäsakesi tappev. Lõppmaitse magusakas-hapukas-mõrkjas puuviljakompott kadakatega väärib omaette medalit! Pagan, see võiks olla hea mõte, teha mango-virsiku kompott ning kasutada selle maitsestamiseks nelki ja kadakamarju ... ja tilgutada pihlakanastoikat ka sekka! Järelmekk tundub kui humalasõbra paradiisirannik - siin on sooja päikeseküpset troopikat ja karget põhjamaist männimetsa koos adruse mereäärega. Kerge kamper ja aaloemahl ning krööömike lagritsat kah.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Pagana põnev oleks selle asja IBU tasandit teada, sest maitsekülluse poolest võiks olla tegu topelt-IPA'ga. Mõni ilgelt vänge haisujuust sobiks siiia juurde nagu rusikas taskusse (sest ma ei arva et rusikas sobiks silmaauku)!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment