Saturday, April 11, 2015

Ogar Polski


Ogar Polski (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,82 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer", hinnang 40 punkti.

Tootjainfo: "Ogar Polski ei ole ogar poolakas. Ogar Polski on hoopis Poola hagijas. See on iidne poola koer, kes on tuntud oma terava nina ja tööka loomu poolest. Meie arvates sobib see koer suurepäraselt iseloomustama grodziskie’t.
Grodziskie on vana Poola õllestiil. Seda õlut tehakse nisulinnastest, mis on kuivatatud tammehalgudest tehtud tule kohal. Kerge ja kuldne nisulinnas koos raske tammesuitsuga moodustab üsna ogara maitse. Sellise pisut poolapärase."

Väike lihtne pudel, puna-mustal sildil suures plaanis koeramolu :) Erkvalge kahesentimeetrine vahukiht püsib superhästi. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane.

Aroom on päris põnev, meeldivalt ja kuidagi venivalt suitsune, hapukasmagus ja väga ... eee ... suvilane :) Selline saun-suvila, kuhu põhiliselt kogunetakse sauna ja õlle pärast, sõprade ja sugulastega kord nädalas aega veetma, mitte aga kardulamaa kohal küürutama. 

Esmamekk on kergepoolne ja hapukas. Keskmaitse on meenutab mõnusal moel lõkke kohal kärsatatud teraleiva viilakat. Lõppmekk on hapukas-mõrkjas ja biskviitjas. Järelmaitse on hapukasmagus, kergelt sedasama suvilat meenutav, ainult et nüüd selles valitsevat niiskuse ja ... mitte just kopituse ... aga sellise harva kasutatava suvila kardinate taoline ... kui te nüüd aru saite mis ma silmas pidasin :)

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga omapärase kiiksuga väga kiiduväärt rüübe. Kiita tuleb julguse eest teha midagi erinevat ja senitundmatut. Kiita võib ka hapuõllede trendiga kaasaminemise eest, seni on neid eesti väikepruulide maastikul vaid paar tükki. Soovitan pakkuda koos vardas küpsetatud kanaga ... sellise mõnusalt suitsuse ja krõõõbeda koorikuga :)
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment