Monday, April 27, 2015

Vabariigi terviseks

Vabariigi terviseks (Mürka, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: ??? kuiv stout?

Tootjainfo: "sisaldab: vesi, Munich linnas, röstitu linnastamata oder, kama, Brewerferm Dark maltoosa, mustsõstar, fariinsuhkur, Tettnag ja Styrian Goldings humalagraanulid, pärm"

Pai pruulmeister - selle sildi pealt ma tootjanime ei leidnud, õnneks oli saadetise hulgas ühel see ka ära märgitud. Teeme ikka nii, et igal sidil on ka tegijanimi. Ja teine asi - stiilimääratlus. See on oluline osa hindamisest, et kas ja kuivõrd on stiiliga pihta saadud.

Keskmist kasvu pudel, tehnilisel sildil ka EV vapp. Prun vaht purskas pudelist, rikkudes laudlina, pudelisildi ja täites kogu klaasi. Õlle värvus - must. Aroom on mõrkjasmagus, meenutades viljakohvi.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja leebelt hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kergelt kohvine ja mõõdukalt marjane, meenutades pohladega kohvikeeksi. Lõppmaitse on nätsevõitu, pehmelt mõrkjasvürtsikas, veidi piparkooke ja hõõgveini meelde tuletav. Järelmekk on hapukas ja kauakestvalt mustikane.

Keskmise kehaga, metsikult ülekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga kummaline rüübe, mille maitse nautimist takistas samaaegne laua koristamise vajadus :(
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment