Tuesday, April 21, 2015

Forêt du Centre (Medium Toasted)


Forêt du Centre (Medium Toasted) pdl 0,375 l. alc 19,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "barley wine" ja hinnang 90 punkti!

Tootjainfo: "Come with Mikkeller on this amazing and exhilarating ride through the French forests. This Barley wine is Barrel Aged in six different barrels. Three different types of French oak are used, and each variant is light and medium roasted.
Forét de Tronçais – Light Toasted
Forét de Tronçais – Medium Toasted

Forét du centre – Light Toasted
Forét du centre – Medium Toasted

Forét Limousine – Light Toasted
Forét Limousine – Medium Toasted

– BA in French Oak Barrels
– Brewed at D’Proef in Belgium
– 375 ml
– ABV: 19,3 %"

Pikakaelaline pudel, minimalistlikul sildil mõned hõredad puud. Noh ja mõistagi ka Mikkelleri kaabu ühe puu oksal. Poole sentimeetri paksune valge vahukiht on läbematu nagu kangematel odraveinidel ikka. Õlle värvus - tükilise hõlumiga kuldoranž. 

Aroom. PÄIKE! See siin on sissehingatav päike! Täpsemalt veel soe, aga juba jahtuv päikeseloojang. Apelsinikarva ja -maitseline päikeseloojang. Seda lõhna võiks kirjutada välja aroomiteraapiana neile, kelle sisemine päike on kuhtunud. 

Esmamekk on OHHHIIIAHOOO! Saite aru, eks ole? See särtsuv raskus ja soe sülelus, mis keeleotsast kõrvalestani ulatub, paneb punastama ja unelema, sest toob midagi ... noh teate küll :) 

Keskmaitse sulgeb kõigepealt silmad ja kuulab enda sisehäält. Apelsinitaoline kuldoranž mälestus plumsab ajusopist esile ja täidab kõik lapsepõlve sooja säraga, mil mandariin peopesal oli kosmilise suurusega pidupäev. Ja apelsinimarmelaadi nimel võis kasvõi Poola vildikad ära anda.

Lõppmaitse on mõistagi lapsepõlvest väga kaugel. Või noh, mitte just väga-väga kaugel. Lapponia likööre mäletate? Neid, mida ikka vanemate baarikapist sai nihverdada? Murakaliköör tuleb tuttav ette? Noh vat see see on. Seesama, see ilgelt hea ja pisut kange ja keelt purev ... eriti kui sa nii loll olid et ennem küpsist sõid ja siis tilga likööri peale võtsid.

Järelmaitse toob lausa heldimuspisara esile. Einoh, õlleks see vedelik siin ei kvalifitseeru, seda kohe kindlasti mitte. Kuid kui kuldne kuu ja murakaliöör ja mandariin ja ABBA sulle korda lähevad või veel vähemalt meelde tulevad, siis on su õhtu kordaläinud ja peale seda minge te ka kõik kuhu tahate :) Peamine et teil on sama hea kui Gambrinusel praegu.

Õndsalt raske kehaga, alakarboniseerotud kui see-eest siirupja paletiga, ebanormaalselt maitseküllase buketiga (ma EI HAKKA seda isegi markeerima) ÕNDSALIKULT OGARALT GENIAALNE rüübe, millel on õllega vaid põgus puutumus. Kuid keskealise kodaniku viib ta tagasi sinna, kus alati oli kõik ilus ja ees ja suurepärane ja veel parem. Ja praegu ning hiljem saab olema vähemalt sama :)
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment