Monday, April 6, 2015

Munk


Munk (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "dunkler bock" ja hinnang 37 punkti.

Tootjainfo: "This aromatic and caramelly dark bock-style beer with subtle sweet and winey notes has been made by following traditional brewing methods used in the previous century."

Lihtne väike pudel, kohvipruun silt, mille disainis eksitakse peamise reegli vastu - õlle nimi peab olema nähtav ilma pudelit käes keerutamata. Kreemikas vaht täidab ligi pool klaasist, olles hõredapoolne ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane.

Aroom. Veider, alguses hüppas ninna lausa lämmatav segu süsihappegaasist ja piirituseaurudest, mis pani turtsudes eemale tõmbuma. Seejärel aga avanes sootuks teine lõhnapilt, meenutades kreegikompotti ja värskelt näpu vahel puruks pigistatud pihlakaid. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, pisut veinine ja õrnalt kohvine. Lõppmaitse toob taas meelde kreegikompotti, lisaks kergelt käärima läinud jõhvikaid. Jäelmekk on röstine, magusakas-vürtsikas ja röstitud sepikut meenutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õrnalt õlija paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga omamoodi veider, kuid siiski päris nauditav rüüübe. Soovitaks koduste kalakotlettide kõrvale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment