Tuesday, April 21, 2015

Mentzen Imperial IPA


Mentzen Imperial IPA (Mentzen Brewing, Soome) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA.

Tootjainfo: "Indigrients: Water, Barley Malt (Pale Ale, Chrystal, Melano, Munich II), Oat Flakes, Hops (Simcoe, Willamette, Galaxy), Yeast (Safbrew T-58)
IBU 100"

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga must-valge kleepssilt. Pai pruulmeister, näe vaeva oma õllele algupärase nime välja mõtlemisega, isegi kui on tegu pilootpruuliga. Sinu jaoks on oma "laps" alati armas, aga teistel on seda keeruline nimetada ja seega ka meelde jätta. Kollakas poole sentimeetri paksune vahukiht kaob kiirelt kirmeks, kuid jääb siis õnneks püsima (vähene vaht on veidras vastuolus kõva plumsatusega korgi avamisel ja jätab mulje sundkarboniseerimisest?). Õlle värvus - häguselt tumeoranž. 

Aroom on üsna kummaline. Ei, mitte halb, aga veider. Ürdišampoon on esimene sõna mis pähe tuleb. Meliss ja raudrohi, ehk ka nõges ja kummel ... see on asja meeldiv pool. Kuid veider seebine ja magusakas põhi on see teine pool :)

Esmamekk on raskepoolne ja magus-mõrkjas. Keskmaitse hapukasmõrkjas robustne õunane algus seguneb pärmisooja ja kuivatatud pihlakate mõrkjasvürtsika käepigistusega. Lõppmaitse on mõkjas-magus, rohmakas ja kodust leivaõlut meenutav, kuid sellesse on segatud lahke käega heina ja ürte, raudrohtu, vaarikavarsi, pohlalehti ja kibuvitsamarju. Järelmekk on marjane ja samblane, pohlade ja pihlakate, kadakamarjade ja -võrsete taoline, vaigune ja kirbevõitu,

Raskepoolse kehaga, alakarboniseeritud ja õlise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga röntsakas rüübe, jõuline ja kodune, sihandne rannakaluri õlu, kes peale külmast suplusest tulekut tahab vaid sauna ja kapatäit kanget ölutit. Siia kõrvale tuleb pakkuda paks käärakas leiba koduse koorevõi, sibula ja heeringaga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment