Monday, April 13, 2015

Duchesse De Bourgogne


Duchesse De Bourgogne (Verhaeghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour Red/Brown" ja hinnang 98 punkti.

Tootjainfo: "Duchesee de Bourgogne is the traditional top fermented reddish-brown ale from the West-Flanders region of Belgium. This refined ale also known as "The Burgundies of Belgium" is a blend of 8 and 18 months old ales following careful maturation in oak casks. 100% natural and unpasteurized."

Väike lihtne pudel, tumedates toonides sildil hiliskeskaegne flandria daam. Kollakas sõrmepaksune vahukiht on üle keskmise püsiv ja tihedat vahupitsi klaasiseinte külge jättev. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on värske, hapukas, veinine, kergelt õunaäädikat meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt hapukas-magus. Keskmaitse ... mmm ... see on nämma! Vaarikakeedis ja kirsikompott, kreegimoos ja metsmaasikapovidlo on kõik siin klaasikeses koos ja tunnevad end paganama hästi! Lõppmaitses tuleb esile tee-seene-joogile omane kuiv hapukus, sellele lisandub tammine vaniljesus ja kreegikompoti magusus. Järelmekk paneb su rõõmust läkastama ja flandria pruulmeistritele tänulikult lehvitama - see magus-hapu nõtke elegants ja särtsakas joviaalsus sunnib suisa vaimustuma!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERRÜÜBE! Vaimustavalt maitseküllane, pööraselt värskendav, söögiisu tekitav ja silmi särama panev tujuküllane klaasike. Oivaline aperetiiv!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment